Bach Bloesem therapie voor dieren

Wat is Bach Bloesem therapie?

Die vraag wordt mij dagelijk gesteld.

 

Bach bloesems is een door de arts en homeopaat Edward Bach opgestelde alternatieve behandeling.
De Bach-bloesemtherapie stelt dat bloesems "kern energie" bevatten die heilzaam zouden  zijn om ziekte te voorkomen, die veroorzaakt worden bij een niet passende levensstijl. 

Ondanks dat Bach bloesem erg lijkt op homeopathie, is het echter geen homeopathische behandelmethode. 
De bach bloesems worden behandeld op de manier die berusten op het principe van de intuïtie van Edward Bach, die zelf spreekt van een gave Gods.

Ieder weze wordt op aarde geboren met een reden en een doel. Als je hier (noodgedwongen) vanaf wijkt kan je in de problemen komen. Denk aan een rustig kind dat in een overvolle drukke klas terecht gekomen is. Door overprikkeling kan het kind weer in de broek gaan plassen.  Bach Bloesems kunnen de balans weer herstellen, en jou eigen ik weer versterken zodat je makkelijker met de situatie om kan gaan. Je kan niet overal voor weglopen, of oplossen. 


En dit principe werkt natuurlijk ook zo bij dieren. Ook ieder dier wordt met een bepaald doel geboren. Denk aan een herdershond die graag voor zijn baas werkt. Als hij als bankhangende knuffelhond gekocht is, dan wordt hij ziels ongelukkig. Zijn aard wil werken en actief bezig zijn, en wat hij doet is alles behalve dat.
Een dier kan hier ook op reageren door rasspecifieke afwijkingen te gaan vertonen. Hij kan agressief worden, zenuwachtig, hyperactief, depressie enz.

Door objectief naar het dier te kijken, en waar te nemen waar het knelpunt zit. Proberen we te achterhalen waar het afwijkende gedrag vandaan komt. Niet onbelangrijk is natuurlijk het vaststellen van het natuurlijke gedrag, en wat onder karakter valt en onder afwijkend gedrag. 

Tijdens een consult is een baasje van het dier dan ook onmisbaar. Naast een gesprek met de eigenaar, en een ontmoeting met het dier maak ik gebruik van communicatie technieken met dieren. Ook is de omgeving van het dier erg belangrijk. Een buitenstaander kan iets opvallen waar u zelf geen erg meer in heeft. Soms is het verplaatsen van de mand al een oplossing. 

 

Bach bloesem therapie maakt gebruik van de 38 originele bach bloesems, ontwikkeld door Dr Bach. 

Image005

 

Ik hoop dat dit een beetje duidelijk maakt waar het bij Bach Bloesem Therapie om draait. Mochten er toch nog vragen zijn, Bel, mail, app, roep maar